De belangrijkste onderdelen van de software zijn: de Shell; PK.EXE (het besturingsprogramma) en natuurlijk de kaartspelletjes.

PK is van oorsprong een DOS-programma; de eerste versies heb ik geschreven in de negentiger jaren van de vorige eeuw toen Windows nog in de kinderschoenen stond en DOS nog heer en meester was. Inmiddels zijn de rollen duidelijk omgedraaid en is Windows de norm. Om die reden heb ik de laatste jaren verschillende methodes uitgeprobeerd om de DOS-PK om te zetten naar een Windows-PK. Uiteindelijk is me dat inderdaad gelukt; PK is er nu ook als Windowsprogramma! Beide versies zijn in de PK-demo download opgenomen.

De systeemeisen zijn nog steeds minimaal; het (DOS)programma loopt al vanaf de 386-processor, al is het wel zo dat de snelheid van de computer van invloed is op de rekentijden die nodig zijn om tot een acceptabel spel te komen; een pentium heeft een kortere rekentijd nodig dan een lagere computer om hetzelfde spelniveau te bereiken (dit laatste geldt ook voor de Windowsversie). Overigens moet je, ongeacht de processor, bij rekentijden aan seconden denken, niet minuten.